top of page

Unngå unødig fukt i Campingvognen / Bobilen !

Det meste av fukten som kan komme i en campingvogn eller bobil kommer unødig. Om man bare følger disse enkle tipsene så kan man fort spare seg for mange problemer.

En campingvogn / bobil må vedlikeholdes, akkurat som et hus. Om man lar et hus stå i 10 år uten vedlikehold så vil man fort få fukt og råteskader, samme er det med bobil og campingvogn.

  • Hold den ren, ikke la grønske sette seg, dette vil slå røtter inn i pakninger og tettemasser slik at vannet vil trekke rett inn. Globex 80 og Isaclean er supre stoff for å fjerne grønske og skitt. Ikke vask med høytrykkspyler, bruk heller god tid med en vanlig vannslange og et godt vaskemiddel.

  • Fukttest en gang i året, eller både før og etter sesongen om vognen er spesielt utsatt. Når man tar en fukttest så kan lekkasjer og mindre fuktskader oppdages tidlig, slik at en reparasjon kan bli betydelig lettere og rimeligere.

  • Tørke ut og impregnere bunnplaten annenhvert år, bunnplaten på de fleste campingvogner og bobiler er av tynn kryssfinér, om denne ikke behandles så trekker den til seg fukt som en svamp. Noe som fort vil føre til at fukten trekker seg oppover igjennom isoporen og inn til den indre gulvplaten. Ikke langt etter vill sopp og råte forekomme.

  • Smøre pakninger med silikon, dette gjelder også for generelt vedlikehold. Både låser og alle pakninger varer mye lengre om de får seg en smøring en gang i året. Om en vindu-, dør- eller lastelukepakning ikke blir vedlikeholdt så vil denne bli stiv, slik at den en gang ikke vil holde tett og da går det ikke lang tid før en betydelig fukttskade forekommer.


Fukt fra en gammel vinduspakning

Spesiellt for:


FASTLIGGENDE VOGNER

  • Plasser vognen godt over bakken og ikke la vognen stå over gress/jord. "Når jeg tar fukttester på fastliggende vogner ute på campingplasser så kan jeg ofte se om en vogn er fuktig i bunnen fra avstand. Det verste er når det er bygget "gjerde" rundt nedre del av vognen, slik at minst mulig luft slipper til. Det andre er vogner som sitter rett på gress/jord, da trekker fuktigheten rett opp. Det beste er om vognen står på en fast masse (betong, asfalt, osv..) men, en fuktdempende matte eller grus/singel hjelper også mye. Det siste er å plassere vognen godt over bakken slik at bunnen får godt med luft." - Aleksander M Thu Jæren Caravanservice AS

BOBILER OG KJØREVOGNER

  • Skvettlapper, det største fuktproblemet for bobiler og kjørevogner er grus og vann som spruter rett opp i bunnplaten. Lange skvettlapper både foran og bak hjulene hjelper lenge.

  • På grunn av veispruten så bør en være ekstra obs på at impregneringen kan slites ut fortere og derfor bør man helst impregnere en gang i året.


Vanlig fuktproblem i front hos Hobby 2013 og eldre

0 kommentarer

Comentarios


bottom of page